Spaghetti met een oosters tintje......kan dat eigenlijk wel? Voor een Italiaan is dit echt geen goed idee, sterker nog: zelfs geen optie. Zelf kwam ik de oosterse variant tegen in een blad en heb er mijn eigen versie van gemaakt. Dus niet voor de Italiaan, maar wel heel lekker!

Voor 2 personen heb je nodig: 150 gram spaghetti, een ui, een teentje knoflook, 2 cm gesnipperde gember, een blik tomatenblokjes, 150 gram gehakt, een middelgroot blik kikkererwten, sojasaus, verse koriander en sesamzaad.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en kook de spaghetti. Bak de ui, knoflook en gember in een hapjespan, voeg het gehakt toe en bak de uitgelekte kikkererwten mee. Voeg de tomatenblokjes, wat koriander en sojasaus naar smaak toe en laat alles even pruttelen. Verdeel de spaghetti over 2 voorverwarmde diepe borden, schep de saus erover en garneer met nog meer koriander en het sesamzaad. 

Het gerecht ruikt en smaakt heerlijk en doordat er sesamzaad op zit in plaats van geraspte kaas zie je meteen dat het anders dan anders is. Eigenlijk heb je maar weinig nodig om van een traditioneel gerecht iets heel nieuws te maken. Eet je vegetarisch? Gebruik dan vegagehakt of tofureepjes; de pittige tofureepjes die je kant en klaar kunt kopen smaken er  heerlijk bij, maar bak ze wel apart, want dan worden ze lekker knapperig. Roer ze dan niet door de saus, maar leg de reepjes er bovenop. Heel veel plezier met deze lekkere pastaschotel!

Reacties

Populaire posts