Stoofpotjes, herfst, wandelen, herfstwandelen

Wat is de herfst toch een heerlijk afwisselend seizoen! Nazomerse dagen, een lekker zonnetje, het mooie gefilterde licht van de middagzon. Maar natuurlijk ook de storm, de regen en het steeds kouder worden. Dat laatste vind ik dan zelf minder fijn, maar ook dat heeft weer zijn charme en voordelen. Vaker binnen zijn, koken, bakken, lezen. Ook allemaal weer gezellig om te doen. 

En buiten wandelen! Voor corona liep ik al iedere dag een 'rondje dijk' van 40 minuten, maar sinds corona hebben mij man en ik ook het samen wandelen ontdekt en lopen we allebei 2 rondes per dag, waarvan 1 wandeling samen. Je moet tenslotte ook tijd voor jezelf hebben. Voorheen vond ik alles al gauw te ver lopen, maar nu lopen we met gemak 10 kilometer. Gewoon in de buurt of verder weg en waar mogelijk met een smakelijke tussenstop.

Op zoek naar leuke wandelroutes kwamen we terecht bij Natuurmonumenten en het Brabants Landschap en gaan we regelmatig op stap. Begin deze week was het lekker zonnig en niet koud, dus een ideale dag om te wandelen. Zo ontdekten we Landschap De Liereman in Oud-Turnhout, net over de Brabantse grens, een prachtig wandelgebied, waar we ook weer een super mooie en afwisselende route liepen door de schitterende natuur. En als je dan toch in België bent, moet je natuurlijk ook genieten van het lokale lekkers. Wat dat betreft is er genoeg om te kiezen en na een lange wandeling heb je dat dan ook wel weer verdiend. Wat is er dan lekkerder dan een Vlaams stoofpotje met Belgische frieten. Heerlijk, zo'n stoofpotje met suddervlees. Meteen zin om dat thuis ook weer eens te maken. En in de herfst en de winter is er tijd genoeg om in de keuken door te brengen!




 

Reacties

Populaire posts