Van deze zomerse pancakes word je toch helemaal blij op zo'n regenachtige herfstdag als vandaag? Met die vrolijk gekleurde aardbeien breng je de zon op je bord. Niet alleen bij het ontbijt, maar ook lekker bij de lunch. Zelfgebakken pancakes eten wij als lunch, want pannenkoekjes bakken voor het ontbijt zie ik mezelf 's ochtends vroeg nog niet doen. Dat hoeft dan ook niet, want 's middags zijn ze natuurlijk net zo lekker.

Deze pancakes zijn helemaal plantaardig, want er zit banaan in, in plaats van ei en ze zijn gemaakt met havermelk. En door de ahornsiroop worden ze lekker zoet. Je kunt natuurlijk ook andere plantaardige melk gebruiken en de aardbeien vervangen door blauwe bessen of nog meer banaan of wat je maar lekker vindt.

Voor 2 personen heb je nodig een rijpe banaan, een eetlepel ahornsiroop, 20 gram plantboter, 175 ml havermelk, 125 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, een theelepel kaneel, snufje zout en een bakje aardbeien.

Smelt de boter in een kom, prak de banaan en de ahornsiroop erdoor. Klop de melk mee en voeg dan bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe. Laat het beslag afgedekt een half uur rusten, dan worden de pannenkoekjes lekker luchtig. Bak ze in een koekenpan met plantboter en houd ze warm tot je klaar bent met bakken. Ik bakte tien pancakes uit het beslag. Verdeel de pancakes over twee borden, garneer met de aardbeien, drizzel er nog meer ahornsiroop over en laat er nog een klontje van de boter op smelten. Heerlijk!

Dit soort recepten gaan bij mij in een mapje 'voor herhaling vatbaar'. Het is makkelijk te maken, altijd lekker en je kunt er veel variaties mee maken. Toch fijn om steeds een goed recept bij de hand te hebben?

Reacties

Populaire posts