Sjalotjes zijn kleine ovaalvormige uitjes met een verfijnde zachte smaak en dit gerecht zit er vol mee. Een ander belangrijk ingrediĆ«nt in deze saus zijn vegetarische kipstukjes. Eigenlijk vind ik dat deze stukjes niet zo mogen heten, want het is geen kip; het is bedoeld om kip te vervangen in een vegetarisch recept. En dat geldt voor alle vleesvervangers die in hun naam iets van een soort vlees hebben. Verzin gewoon iets anders en vermeld op de verpakking waarvoor het product gebruikt kan worden. In ieder geval is de structuur van deze 'kipstukjes' heel lekker en zijn ze door ons goedgekeurd. 

Voor dit gerecht heb je nodig voor 2 personen: 100 gr basmatirijst (of meer naar wens), 400 gr sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, gemalen komijn, koriander en kurkuma, een eetlepel ketjap, 200 ml kokosmelk en een pakje vegetarische kipstukjes (AH).

Kook de rijst met 1 theelepel kurkuma. Snipper de sjalotjes, knoflook en peper en bak in zonnebloemolie tot het wat zachter wordt. Voeg intussen ook een eetlepel komijn en korianderpoeder toe en 1 theelepel kurkuma zodat het allemaal lekker gaat ruiken. Doe er dan de ketjap, kokosmelk en kipstukjes bij en laat nog even pruttelen. Verdeel alles over 2 borden en geniet van je oosterse maaltijd.

De vegetarische kipstukjes zijn een fijne aanvulling op het assortiment van vegetarische producten, makkelijk in het gebruik en natuurlijk zo klaar. Maak er ook eens gewoon een eenvoudige nasi of bami mee, gebakken ei erbij en klaar! Het hoeft niet altijd veel werk te zijn om een lekkere maaltijd te maken. Ook in een wrap of op een broodje zijn de kipstukjes erg lekker met wat groente en een sausje. Mogelijkheden genoeg, wees creatief en eet er smakelijk van!

Reacties

Populaire posts