Conchiglie is een pastasoort in de vorm van schelpjes, dus leuk om te zien, maar ook makkelijk om mee te koken. Je kunt de pasta namelijk heel goed mengen met allerlei sauzen, want die hechten zich lekker aan de schelpjes. En het is altijd fijn als je bij elke hap die je neemt verschillende smaken proeft met een lekkere bite. 

De pastaschotel op de foto is ook nog eens super snel gemaakt en is gevuld met kastanjechampignons en roomkaas. Doordat de roomkaas smelt, krijg je een heerlijke, romige saus.

Voor 2 personen heb je nodig: conchiglie (ik gebruik 120 gram), 2 uien, een teentje knoflook, 250 gram kastanjechampignons, 150 gram roomkaas, gedroogde oregano (naar smaak), 5 gram platte peterselie (krulpeterselie kan natuurlijk ook) en wat parmezaanse kaas. 

Kook de pasta gaar, fruit de gesnipperde ui en knoflook in olijfolie en bak na 5 minuten de kastanjechampignons en de oregano mee. Doe de roomkaas erbij en laat smelten. Maak op smaak met peper, zout en de helft van de peterselie en meng de gare pasta erdoor. Verdeel over 2 diepe borden en garneer met de parmezaanse kaas en de rest van de peterselie.

Je hebt nu een mooie, witte pastaschotel met een beetje groen voor de kleur. Heb je graag nog meer kleur op je bord? Voeg dan blokjes courgette, tomaat of paprika toe. Champignonsaus wordt nog fijner van smaak met wat truffel(tapenade) erdoor. Je moet daar wel van houden, maar wij vinden het heerlijk. Maak er gewoon een champignonroomsaus van die bij jouw smaak past en varieer, dan heb je steeds iets nieuws om te serveren. Eet smakelijk!

 

Reacties

Populaire posts