Is het brood of is het cake? Het lijkt op cake, maar het is brood: maisbrood, en net zo mooi geel van kleur als cake. Toch smaakt het niet naar cake, het is niet zoet en anders van structuur. De kleur komt van het gele maismeel, je kunt eventueel nog wat maiskorrels aan het beslag toevoegen om het brood nog mooier te maken. Dat het brood er uitziet als cake komt ook doordat er geen gist in zit en het niet op dezelfde manier rijst als gistbrood. Omdat het niet hoeft te rijzen, kun je het ook snel voor de lunch nog even bakken. En je hoeft er niet veel voor te doen!

Je hebt nodig: 60 gr boter, 500 ml karnemelk, 2 eieren, een half zakje bakpoeder, 400 gr maismeel, een eetlepel suiker en een theelepel zout. Smelt de boter en laat het iets afkoelen. Klop de karnemelk en de eieren door elkaar en roer de boter erdoor. Meng het maismeel met het bakpoeder, suiker en zout en klop het karnemelkmengsel er langzaam door tot het beslag glad is. Doe het in een ingevette cakevorm (met bakpapier op de bodem) en bak het brood 30-35 minuten op 220 graden.

Dit brood is lekker bij het ontbijt of de lunch, maar ook bij maaltijdsoep en salade. Maisbrood is heerlijk met kaas, maar ook met jam of honing. En vooral als het nog een beetje warm is. Het is leuk om op te dienen in een een mooi mandje en feestelijk door de warme gele kleur. Bovendien is het weer eens wat anders dan gewoon brood en variatie doet eten. Dus ga gewoon aan de slag en zet iets nieuws op tafel.

En mocht er toch nog iets over zijn, van dit maisbrood kun je ook heerlijke wentelteefjes en tosti's bakken. Zo heb je de volgende dag ook weer iets lekkers!

Reacties

Populaire posts