Mango is een veelzijdige tropische vrucht die niet alleen lekker is om te eten in desserts en ontbijtjes, maar die ook heerlijk smaakt in hartige gerechten zoals salade, pasta en Aziatische maaltijden. En dan heb ik het nog niet over gebak met mango en natuurlijk gewoon een lekker sappige mango uit het vuistje. Dat is eigenlijk het gezondste tussendoortje wat je je maar kunt wensen! Het is even een dingetje om de mango te schillen, maar dan heb je ook wat. Er zijn allerlei foefjes om een mango te schillen en er zijn ook meer dan genoeg filmpjes waar je dat op kunt zien. Gewoon schillen, langs de pit over de hele lengte en rondte baantjes snijden, de vrucht draaien en hetzelfde nog een keer doen, zodat je rondom blokjes hebt. Als de mango goed rijp is vallen de blokjes er vanzelf af en anders help je nog even mee met het mesje. Je hebt dan een bord vol mangoblokjes.

Mango smaakt heerlijk met iets hartigs en knapperigs en dat vind je terug in deze lekkere spaghettischotel. Voor 2 personen heb je nodig: 120 gram (volkoren)spaghetti (voor grote eters meer), 1 mango, 125 gram blauwe kaas (bv gorgonzola), 60 gram walnoten en een half bosje peterselie.

Kook de pasta, snijd de mango in blokjes, hak de walnoten en rooster ze in een droge hapjespan, hak de peterselie. Haal de walnoten uit de pan en smelt de kaas in die pan. Warm het grootste deel van de walnoten, mango en peterselie mee in de gesmolten kaas en meng de gare pasta er doorheen. Verdeel de spaghetti over 2 diepe borden en garneer met de rest van de mango, walnoten en peterselie.

De knapperige noten combineren zo goed met het zoute van de saus, het zoete van de mango en het zachte van de pasta. Het is echt comfortfood en smaakt altijd naar meer. 's Winters haal je het zonnetje ermee in huis en 's zomers eet je het buiten in het zonnetje.

Deze pasta is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel kleurig. En dat is toch ook altijd leuk als je een maaltijd serveert? 

Reacties

Populaire posts