Spruitjes, wat zijn die mini groene kooltjes toch lekker en gezond en ook nog eens heel fotogeniek! Je kunt er heel veel kanten mee op, want ze kunnen niet alleen gewoon worden gekookt, maar ook geroerbakt en geroosterd worden, en ze zijn heerlijk in stamppot. Dat is meteen ook lekker winters. Het is nou eenmaal nog steeds januari en, al vriest het niet, toch behoorlijk koud. Ik hoor dan ook niet bij de mensen die nog hopen op sneeuw en ijs in februari. Geef mij maar het voorjaar!

De maaltijd op de foto bestaat helemaal uit groenten met als garnering geroosterde pecannoten. Het is dus niet alleen vegetarisch, maar zelfs vegan en ook nog glutenvrij en koolhydraatarm. Maar ondanks dat super lekker. Waarmee ik natuurlijk niet bedoel dat een dieet minder lekker zou zijn, wat dat is natuurlijk onzin. Het is de bereiding die de maaltijd lekker maakt!

Voor 2 personen heb je nodig: 500 gram spruitjes, een rode ui, een appel, 400 gram zoete aardappel, 2 bosuitjes en 2 handjes pecannoten. Maak de spruitjes schoon, kook ze beetgaar en laat ze uitlekken. Schil en kook de zoete aardappel en maak er puree van. Snipper de ui, snij de bosui in ringetjes en de appel (geschild) in blokjes. Rooster de noten in een droge hapjespan. Bak de rode ui en appel tot ze zacht zijn en warm dan de spruitjes mee. Verdeel de zoete aardappelpuree over het midden van 2 borden en schep de spruitjes met ui en appel eromheen. Garneer met de bosui en de noten. Je hebt nu een heerlijk groentegerecht met zoete en hartige, zachte en knapperige smaken. 

Bovendien valt er weer genoeg te variëren met andere noten, puree van gewone aardappelen, of maak een stamppotje van de spruitjes en de puree. En het kan natuurlijk ook met andere groenten dan spruitjes. Niet vegan, maar wel lekker, zijn blokjes oude kaas voor een lekker pittig accent. Kies gewoon je favoriete smaak en geniet van een lekkere winterse maaltijd!

Reacties

Populaire posts