Champignons paniki in plaat van ajam paniki. Geen kip, maar groente en daarom lekker vegetarisch. Ook met de Indonesische boemboes die je kant-en-klaar koopt, kun je vegetarische gerechten maken en genieten van Aziatische smaken. Ik let dan even niet op eventuele dierlijke toevoegingen die in de boemboe kunnen zitten. Als je echt strikt vegetarisch of vegan wilt eten, moet je de ingrediƫnten natuurlijk even bekijken. Maar afgezien daarvan is dit een lekkere vega(n) maaltijd die snel en makkelijk te maken is. Boemboes kun je natuurlijk ook helemaal zelf maken, maar voor het gemak koop ik ze gewoon in de winkel. En het vijzelen van allerlei ingrediƫnten tot een pasta is ook niet echt mijn ding. Je moet er toch meestal nog aardig wat kracht bij zetten en ik krijg daar een lamme arm van...........

Kastanjechampignons zijn  wat steviger en smaakvoller dan de gewone witte en daarom heel geschikt voor dit recept. Voor 2 personen heb je nodig: 500 gram kastanjechampignons, een bakje boemboe voor ajam paniki, 2 deciliter water, 2 eetlepels gefruite uitjes en 150 gram rijst naar keuze.

Kook de rijst en bak de gesneden champignons in zonnebloemolie, voeg de boemboe en het water toe (volgens de gebruiksaanwijzing) en laat alles pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Verdeel de rijst over het midden van 2 borden, schep de saus eromheen en garneer met de uitjes. 

Als je wilt variĆ«ren met dit recept kun je ook boemboe rendang of sajoer boontjes gebruiken. Het is allemaal te koop in de supermarkt en de toko. En je kunt natuurlijk ook afwisselen met de groente die je gebruikt. En vind je alleen groente te kaal? Doe er dan gewoon een gekookt of gebakken ei bij, of  krokant gebakken tofu. Lekker toch?

Reacties

Populaire posts