Risotto met pastinaak, ook al zoiets lekkers. Die heerlijk romige rijstkorrels met de zoetige smaak van de pastinaken. Dat je met zulke ouderwetse, 'vergeten' groente een gerecht kunt maken dat helemaal van nu is! Deze week heb ik al eerder met pastinaak gekookt, maar het is nu eenmaal winter en het goed om met het seizoen mee te eten. En waarom ook niet als het gewoon lekker is?

Voor deze risotto heb je nodig voor 2 personen: 100 gram risottorijst (of meer naar wens), 25 gram boter, een half groentebouillonblokje, 400 gram pastinaak (geschild en in blokjes), een eetlepel olijventapenade, geschaafde parmezaanse kaas en 2 eetlepels pecannoten.  

Zet een steelpan met water op en breng het aan de kook. Rooster de noten in een droge koekenpan. Smelt de boter in een kleine braadpan en bak de pastinaak even mee, voeg dan de rijst toe en roer goed. Verkruimel het bouillonblokje er boven en voeg dan steeds wat water toe tot het is opgenomen door de rijst. Na ongeveer 20 minuten is de risotto klaar. Roer dan de tapenade erdoor en verdeel de risotto over 2 diepe borden. Garneer met de kaas en de pecannoten.

Dit gerecht is zacht, zoetig, zoutig en knapperig, dus heel erg lekker. Sommige mensen vinden risotto moeilijk om te maken, maar dat is helemaal niet zo. Wel moet je er steeds bij blijven en roeren. Dus niet al het water in een keer erbij doen, maar echt beetje voor beetje tot alle vloeistof door de rijst is opgenomen. Dan heb je risotto zoals het hoort en eer van je werk. En dat is toch ook fijn?

Reacties

Populaire posts