Spaghetti met kabeljauw en een ragout met wortel en pastinaak. Dit klinkt niet alleen lekker, maar is ook heel lekker. De saus is door de pastinaak en wortel een beetje zoetig en dat past goed bij de kabeljauw. Aten we vroeger niet allemaal worteltjes met vis en botersaus? Dit is een moderne versie van dit lekkere gerecht.

Voor 2 personen heb je nodig: 120 gram spaghetti (of meer naar wens), 50 gram boter, een kleine rode ui, een half blokje visbouillon, 200 gram pastinaak, 200 gram wortel, 2 theelepels venkelzaad, 2 theelepels gedroogde dille (of verse als je dat hebt), sap van een halve citroen, een eetlepel bloem en 2 stukken kabeljauw.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Smelt de helft van de boter in een hapjespan en bak de gesnipperde ui en de venkel een paar minuten, voeg dan de (in kleine blokjes gesneden) wortel en pastinaak toe. Bak tot het zacht wordt en voeg dan de bloem al roerend toe. Doe er heet water bij tot de gewenst dikte van de saus en verkruimel het bouillonblokje erover. Roer goed door en voeg het citroensap toe. Doe de helft van de dille in de saus en gebruik de rest als garnering. Bak de kabeljauw met peper en zout in de overige boter. Verdeel de spaghetti over 2 diepe borden, schep de ragout erover en leg de vis er netjes op. Garneer met dille en een schijfje van de citroen.

Ook het venkelzaad is een beetje zoet en dat versterkt de zoete smaak van de groente. De venkel als groente is een mooie knol met een fijn groen blaadje dat mooi staat als garnering. Net als pastinaak smaakt venkel een beetje anijsachtig zoet. Venkel en venkelzaad worden vaak gebruikt in de Italiaanse keuken. In dit pastagerecht met kabeljauw komen de verschillende zoetige smaken op een fijne manier samen. En dat maakt deze spaghetti lekker apart. Geniet ervan!

Reacties

Populaire posts