Tiramisu, de 'gezondere' versie.........
De enige echte huisgemaakte tiramisu is natuurlijk de allerlekkerste die ik kan bedenken, maar deze is ook heerlijk, makkelijk te maken en goedgekeurd door onze familie. Dit lekkere dessert is gemaakt met ricotta in plaats van mascarpone en er zitten geen eieren in. Even voorbereiden, in de koelkast zetten en bijna klaar voor het diner!

Voor 4 personen heb je nodig: 20 lange vingers, een kopje sterke (koude) koffie, 75 ml koffielikeur, 250 gram ricotta, 100 gram roomkaas (light), suiker naar smaak, een theelepel vanille-essence, cacaopoeder en chocolade hagelslag of vlokken.

Verdeel de helft van de lange vingers over een vierkante schaal en druppel er de helft van de koffie en likeur over. Roer de ricotta, roomkaas, suiker en vanille door elkaar en schep de helft op de lange vingers. Strooi er wat cacao over. Herhaal deze laag nog een keer en zet de schaal afgedekt met folie in de koelkast. Laat voor gebruik een beetje op temperatuur komen en strooi voor het opdienen wat hagelslag of vlokken over de tiramisu. 

Voor een Italiaan is dit natuurlijk geen echte tiramisu, maar wij vonden deze variant eigenlijk stiekem net zo lekker. En als je al een paar gerechten op hebt, is het toch een wat lichter dessert dan de originele versie. Ik heb ook een heerlijk recept van limocello-tiramisu met frambozen, die houden jullie nog tegoed. Is het alweer tijd voor het volgende Italiaanse etentje?



 

Reacties

Populaire posts