Eiersalade met kerrie en dragon is heel snel en makkelijk te maken en heerlijk op een boterham of broodje bij de lunch. Zorg dat je een paar gekookte eieren klaar hebt liggen, want je maakt de eiersalade het beste met afgekoelde eieren. Ingrediƫnten voor een eiersalade heb je altijd wel in huis, want je kunt natuurlijk enorm variƫren met wat je erin doet.

Voor 2 personen heb je nodig: 3 gekookte eieren, een eetlepel mayonaise, kerriepoeder en een paar takjes  fijngesneden dragon. Prak de eieren in grove stukjes en roer de kerrie (hoeveelheid naar smaak), mayonaise en de helft van de dragon erdoor. Verdeel over 4 boterhammen of 2 broodjes en garneer met de rest van de dragon.

Verse dragon heb je natuurlijk niet standaard in huis, maar kun je gewoon vervangen door peterselie of koriander of bieslook of welk groene kruid dan ook; het is allemaal lekker in een eiersalade. Hou je niet van kerrie, neem dan paprikapoeder of peper en zout. In plaats van gewone mayonaise is truffelmayonaise of mayonaise gemengd met truffeltapenade ook heerlijk bij eieren. Of probeer elke week een andere variatie, dan kun je voorlopig vooruit met het maken van lekker broodbeleg. En heb je genoeg brood met ei gegeten? Gebruik de salade dan ook eens op toastjes of in gevulde tomaten of courgette. Eet smakelijk!
 

Reacties

Populaire posts