Naast koken en bakken heb ik nog meer leuke hobby's waarvan lezen een heel belangrijke is. Ik ben dan ook al heel wat jaren lid van een leesclub en ook van digitale platforms, zoals Hebban en de Eva leesclub.

Onlangs mocht ik voor uitgeverij Luitingh-Sijthoff het boek Het lied van de nachtvogels (Waiting for the Night Song) van Julie Carrick Dalton lezen voor een online live leesclub met de schrijfster zelf. En dat allemaal in het Engels. Helaas was de schrijfster op het laatste moment verhinderd en ging het hele feest niet door. Maar de uitgever zou het natuurlijk wel leuk vinden als er iets over het boek wordt verteld, dus bij deze.

Het boek is een combinatie van actuele maatschappelijke en klimatologische problemen en een thriller. Aan de ene kant beschrijft het de oorzaak en bestrijding van de aanhoudende bosbranden in de Verenigde Staten en de bureaucratie van regelgeving voor wetenschappers om daar onderzoek naar te doen en het te bestrijden; aan de andere kant speelt het verhaal tegen de achtergrond van legale en illegale inwoners, afkomstig uit Mexico en El Salvador, en hun maatschappelijke positie en problemen in de VS. Het hele verhaal wat er omheen is gebouwd leest als een thriller en speelt in het verleden en het heden. Het thema is schuldgevoel en vriendschap. Het is een goed geschreven en prettig leesbaar boek dat je aanzet tot nadenken. En als je er eenmaal in begonnen bent, wil je ook weten hoe het afloopt!

De schrijfster zelf voelt zich ook echt betrokken bij de  klimaatcrisis en runt naast het schrijven ook nog een biologische boerderij in de omgeving van Boston.

Dus wil eens iets anders lezen, houd dan dit mooie boek in gedachten!

Reacties

Populaire posts