Balletjes teriyaki.........geen gewone gehaktballetjes, maar plantaardige balletjes. Lekker bedekt met een laagje zelfgemaakte teriyakisaus. En lekker kleurig met geroerbakte groene paprika en sugersnaps. Bovendien vegan door de balletjes, hoewel dit gerecht natuurlijk ook lekker is met kipblokjes. Ook door minder vlees te eten lever je een bijdrage aan het milieu en af en toe vlees moet kunnen als je dat lekker vindt!

Voor 2 personen heb je nodig: 100 gram rijst (of meer naar wens), 50 ml sojasaus, een teentje knoflook, 1 cm gember, halve eetlepel sesamolie, halve theelepel chilivlokken, eetlepel bruine basterdsuiker, eetlepel sesamzaad, 250 gr sugarsnaps, een ui, een groene paprika en een pakje plantaardig balletjes.

Kook de rijst. Snipper de knoflook, gember en ui, snij de paprika in blokjes en haal de sugarsnaps af, zodat de puntjes en de draadjes eraf zijn. Roer de sojasaus, sesamolie, chilivlokken en suiker door elkaar. Verhit in een koekenpan en een hapjespan een eetlepel zonnebloemolie, bak de paprika en sugarsnaps in de hapjespan en de balletjes met ui, knoflook en gember in de koekenpan. Voeg het sojamengsel toe en bak lekker mee. Het bakken van alles duurt ongeveer 6 minuten. Verdeel de rijst over 2 borden, leg de groenten ernaast en de balletjes met saus erop, garneer met sesamzaad en sprenkel nog wat sesamolie over de groenten.

Voor de variatie kun je in plaats van rijst ook noedels gebruiken en die mengen met de groenten en de balletjes. En denk eens aan broccoli, peultjes en paksoy als groente, of voor nog meer kleur gele, rode en oranje paprika. Dit is gewoon een lekker gerecht met een Aziatisch tintje, makkelijk te maken en snel klaar. Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts