Flammkuchen, wat kun je daar een mooi plaatje van maken. Zo lekker fris van kleur door al dat mooie groen. Bovendien is het niet veel werk, even beleggen, in de oven en klaar. Flammkuchen staan vaak op de borrelkaart om lekker met elkaar te delen, maar je kunt ze natuurlijk ook als lunch of diner eten. Dan doe je er gewoon wat meer beleg op of je eet er soep of een salade bij. Hoewel een flammkuchen een beetje of pizza lijkt, smaakt het toch heel anders, want het heeft een flinterdunne, knapperige bodem en de basis is meestal een witte saus in plaats van een rode.

Voor deze flammkuchen heb ik de kant-en-klare flammkuchenbodems van het merk Tante Fanny gebruikt. Er zitten er 4 in de verpakking, waarvan ik er 2 heb ingevroren. Dan kunnen we het binnenkort weer een keer eten. Variatie genoeg om mee te beleggen. Op de verpakking staat dat je de bodems zo op de bakplaat moet leggen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb teveel ervaring met vastplakken aan de bakplaat. Ik heb er dus eerst bakpapier onder gelegd om dat probleem te voorkomen. Bakpapier is hittebestendig tot 220 graden, dus ik heb ze 8 minuten gebakken op die temperatuur (ipv 250 graden wat op de verpakking staat). En ze waren heerlijk krokant.

Dus verwarm de oven voor op 220 graden, leg 2 bodems op bakpapier en beleg ze met een bakje ricotta dat is losgeroerd met 30 gram Parmezaanse kaas, verdeel daar een courgette over die in dunne plakjes is gesneden en strooi er wat peper, zout, gedroogde oregano en 3 eetlepels pijnboompitten over. Besprenkel alles met een eetlepel olijfolie en bak 8 minuten. Terwijl de kuchen bakken, meng je 40 gram rucola met wat olijfolie, peper en zout. Leg de flammkuchen op 2 grote borden en verdeel de rucola erover. Heerlijk, al die smaken bij elkaar.

Als iets zo'n korte baktijd nodig heeft, kun je het best ingrediënten gebruiken die snel gaar zijn en deze in hele dunne plakjes snijden. Tomaatjes zijn al gauw te nat, maar zongedroogde tomaatjes passen er heel goed op. In plaats van ricotta kun je ook mascarpone, roomkaas of zure room gebruiken. En voor het beleg laat je gewoon je fantasie de vrije loop!

Reacties

Populaire posts