Deze salade is gemaakt met van alles wat ik nog in huis had en is daardoor ook een mooi en kleurig plaatje geworden. Bij een salade als hoofdgerecht eten wij graag nog iets warms en hier zijn dat geroosterde roseval aardappelen. Dat is wel even wat meer werk en als je daar geen tijd voor hebt (of geen zin in), kun je ook gewoon broodjes afbakken en die lekker warm opeten met (kruiden)boter of een lekkere dip.

De salade heeft als basis rucola en is gegarneerd met tonijn, partjes gekookt ei, olijven en tomaten. Neem voor een salade tros- of romatomaten, want die zijn stevig en vol van smaak. En sprenkel er flink wat dressing over, het liefst zelfgemaakt. Zelf gebruik ik altijd extra vierge olijfolie, een theelepel mosterd, zout, peper, kruiden naar wens en azijn. En soms een snufje suiker of een lepeltje honing. De soort azijn die ik neem hangt af van de salade; ik heb altijd balsamico- en witte en rode wijnazijn in huis, maar ook azijn met kruiden erin. Lekker variëren dus.

Roseval aardappelen zijn mooi glad van buiten en hoef je dus alleen maar te wassen en in parten te snijden. Meng ze met olijfolie, peper en zout en kruiden naar smaak en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat ongeveer 35 minuten op 200 graden. Kijk of ze bruin genoeg en knapperig zijn. Lekker met echte mayonaise of een ander sausje dat bij de salade past. Maar net zo lekker zonder mayonaise.

Als je zo alle restjes verwerkt in een salade ben je goed bezig om verspilling tegen te gaan en heb je tegelijkertijd iets lekkers op je bord. Met weinig restjes maak je gewoon een kleine salade voor bij de lunch. Aan een salade kun je trouwens altijd iets toevoegen voor meer stevigheid, zoals gekookte rijst of pasta, dan hoeven er natuurlijk geen aardappeltjes meer bij. Op deze manier kun je lekker creatief eten met een voldaan gevoel!


Reacties

Populaire posts