Gevulde groenten zijn heerlijk en ook zo makkelijk om te maken. Bovendien doet de oven zijn werk terwijl je zelf alvast een lekker drankje aan tafel kunt nemen. Gezellig als het mooi weer is en je lekker buiten kunt eten. Even ontspannen met een drankje en een praatje wachten tot je eten klaar is. Dat hoort toch echt bij de zomer?

Nu is het vandaag niet echt weer voor een ovenschotel met tropische temperaturen van 35 graden en morgen zelfs tot 40 graden, maar ik post hem gewoon toch, omdat wij dit vorige week hebben gegeten op een 'gewone' zomerse dag. 

Op de foto zie je gevulde courgette en aubergine met hummus en basilicum. Voor 2 personen neem je een courgette en een aubergine die je overlangs halveert en en uitholt. Het vruchtvlees snijd je in stukjes. Verder heb je nodig: een teentje knoflook, een ui, 2 ons (plantaardig) gehakt, een eetlepel ras-el-hanout, een bakje hummus en een bakje basilicum.

Zet de halve groentes alvast in een ovenschaal in een oven van 200 graden en besprenkel met olijfolie.

Snipper de ui en de knoflook en bak het aan in wat olijfolie, voeg het gehakt en de ras-el-hanout toe en bak het rul. Doe er dan het vruchtvlees van de aubergine en courgette bij en bak tot het zacht wordt. Haal de schaal even uit de oven en schep de vulling in de halve groenten en doe er nog wat olijfolie op. Laat in ongeveer 25 minuten gaar worden en kijk af en toe of het niet te donker wordt. In dat geval even afdekken met aluminiumfolie. De gevulde groenten zijn klaar als de 'bootjes' zacht zijn.

Leg op elk bord een halve aubergine en een halve courgette en garneer met hummus en basilicum. Gevulde groenten zijn best voedzaam, maar als je een grote eter bent kun je er nog een salade of couscous bij serveren. Een tomatensalade of couscous met granaatappelpitjes en walnoten smaakt er erg lekker bij.

Zelf heb ik plantaardig gehakt gebruikt, dus niet het voorgegaarde korrelige rulgehakt, maar de soort die je nog gewoon gaar moet bakken. Deze wordt net zo krokant als traditioneel gehakt en is heel lekker. Je kunt er zelfs gehaktballen van maken. Op deze manier wordt het steeds makkelijker en leuker om vega(n) te eten.

Maar het belangrijkste is dat je een lekkere maaltijd op tafel zet, die langer in de oven staat dan het werk dat je eraan hebt. En wie vindt het nu niet leuk om voor het eten nog even lekker bij te kletsen met een drankje in het zonnetje terwijl je oven ervoor zorgt dat je eten gaar wordt? Eet smakelijk en geniet ervan!

 

Reacties

Populaire posts