Het is bij ons de week van de salades, want met een temperatuur buiten van 39 graden, mag er wel wat frissigheid naar binnen. Een salade is meestal makkelijk te maken, redelijk snel klaar en heerlijk om buiten op te eten. En een bijkomend voordeel is dat je er weinig afwas van hebt. Daarbij is het ook leuk om een salade te maken, want je kunt er je creativiteit in kwijt door steeds weer andere ingrediƫnten te gebruiken en het bord mooi op te maken. Doe er bijvoorbeeld ook eens een (eetbaar) bloemetje op!

De basis van de salade op de foto is een kant-en-klare salademix met verschillende soorten sla, reepjes rode biet en ringetjes bosui. 
Voor 2 personen verdeel je de slamix over 2 borden en garneer je de salade met flink wat blokjes watermeloen, zwarte olijven, een verkruimeld blok feta en lekker veel verse munt. Even op smaak brengen met olijfolie en balsamicoazijn en klaar! Deze salade heeft veel smaak door de zoete en zoute, en de knapperige en zachte ingrediĆ«nten. En doe er dan ook nog maar wat vers afgebakken brood bij of maak zelf croutons met olijfolie en zeezout in de oven van een restje oud brood. 

Fruit maakt een salade lekker zomers en geeft meteen ook kleur aan je salade. Bovendien combineert het goed met de zoute smaak van kaas. Ook zaden, pitten en noten zijn een goede toevoeging aan een salade. Kies je voor vegan, denk dan ook eens aan pittig gekruide gebakken tofublokjes of plantaardige spekjes.

En natuurlijk ook altijd lekker bij de lunch; maak dan gewoon een wat kleiner bordje of doe er geen brood bij. Geniet van de zomer, het mooie weer en alle frisse, kleurige gerechten die je kunt maken om met weinig werk toch lekker en gezond te eten!

Reacties

Populaire posts