Nog maar een salade in deze warme zomerweek. Het is vandaag dan wel wat koeler, maar zondag wordt het weer tegen de 30 graden. Bovendien is het in het weekend helemaal fijn als je niet te veel werk aan het eten hebt. Ook als koken en bakken je hobby is, heb je af en toe gewoon zin om er weinig tijd aan te besteden, maar het moet natuurlijk wel lekker zijn en er mooi uitzien. 

Ook dit is weer een fruitige salade met kleur, want er zit rood, oranje, wit en groen in. Rode tomaat, oranje mango, witte mozzarella en groene munt. Klinkt dat niet heerlijk zomers?

Voor 2 personen heb je nodig: een schaal pomodori (ovale Italiaanse tomaten), een mango, een rode ui, witte wijn azijn, een eetlepel suiker, snufje zout, olijfolie, een bol mozzarella, verse munt en een restje stokbrood.

Verwarm de oven voor op 200 graden, snij het stokbrood in dunne plakjes en doe er wat zeezout en olijfolie op. Bak ongeveer 10 minuten tot het lekker knapperig is.

Begin met de zoetzure ui; roer de suiker en het zout door 50 ml azijn, snipper de ui en meng met de azijn. Laat zo een uur of langer staan. Snij de tomaten in plakjes en de mango in blokje en verdeel over 2 borden. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Schep de ui uit de azijn over de borden en sprenkel de azijn en olijfolie erover. Garneer met verse munt en het stokbrood.

Met deze salade valt ook weer heel veel te variëren. Neem eens perzik of nectarine in plaats van mango, of feta of blauwe kaas en voeg ook eens noten toe. En wil je de salade helemaal plantaardig maken, kies dan voor plantaardige kaas. Onlangs heb ik plantaardige feta gegeten, super lekker en iets minder zout. Kies vooral wat je lekker vindt en maak een creatieve zomerse salade. Eet smakelijk!


Reacties

Populaire posts