Vandaag een lekker pastagerecht met groenten en blauwe kaas. Pasta en blauwe kaas zijn een klassieke combinatie die eigenlijk nooit verveelt. Er zijn natuurlijk heel veel soorten blauwe kaas en in dit recept heb ik een kaas gebruikt die makkelijk brokkelt. Blauwe kaas geeft een gerecht lekker veel pit doordat het zo'n heerlijke zoute smaak heeft. Vaak wordt het gebruikt in een roomsaus, maar ik heb hier gekozen voor een groentesaus met de kaas erover.

Voor 2 personen heb je nodig: 150 gram fusilli (of andere pasta), een ui, een teentje knoflook, een prei, 250 gram kastanjechampignons, een half groentebouillonblokje, een eetlepel bloem en 100 gram blauwe kaas.

Kook de pasta en maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook, snij de prei in ringetjes en de champignons in plakjes. Brokkel de kaas. Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie en voeg daarna de prei en champignons toe; bak tot de groente zacht wordt en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer de bloem er goed door en dan wat heet water van de pasta (of melk) tot je de saus dik genoeg vindt. Maak op smaak met peper.

Verdeel de fusilli over 2 diepe borden en schep de saus erover. Garneer met de blauwe kaas. Deze pasta is heerlijk door de zachte groentesmaak en de zoute stukjes kaas. Ik zou bij dit recept ook geen andere kaas gebruiken, maar wat wel kan is afwisselen met de groente. Kies bijvoorbeeld voor stukjes broccoli, courgette of aubergine. Variatie doet eten en zo kun je vaker genieten van deze lekkere pasta met blauwe kaas! 



Reacties

Populaire posts