Oranje risotto, de kleur komt dit keer niet van worteltjes, maar van paprikaspread en geroosterde gele en oranje paprika's. Om risotto te maken, moet je wel een half uur bij de pan blijven staan en af en toe roeren, maar voor de rest is het niet zoveel werk. Voor deze risotto heb ik een groentespread met paprika uit de winkel gebruikt, waardoor de risotto die mooie oranje kleur krijgt. Je hoeft tenslotte ook niet alles zelf te maken, tenminste, dat vind ik.

Voor 2 personen heb je nodig: 100 gram risottorijst, 2 eetlepels olijfolie, een gesnipperde rode ui, een half groentebouillonblokje, een gele en oranje paprika in repen gesneden, een half bakje groentespread (AH) en 75 gram geraspte geitenkaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de paprikarepen op een bakplaat met bakpapier. Doe er wat zeezout en peper over en besprenkel met olijfolie. Zet in de oven en maak in de tussentijd de risotto. De risotto en paprika zijn dan tegelijk klaar. Kijk wel even tussendoor of de paprika niet te donker wordt.

Bak de ui een paar minuten in 2 eetlepels olijfolie en bak dan de risottorijst mee totdat de olie er goed omheen zit. Maak bouillon met het blokje. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de rijst en roer steeds. Dit duurt ongeveer 20 minuten, dan is de risotto gaar. Roer er dan het grootste deel van de groentespread en de geitenkaas doorheen en warm het even mee. Verdeel de risotto over 2 borden, schep de rest van de groentespread en geitenkaas erop en garneer met de paprika.

De groentespread is verkrijgbaar met verschillende groenten, zoals paprika en rode biet. De variant met rode biet is ook heel lekker en geeft natuurlijke een mooie roze kleur aan je gerecht. Dus als variatie heel geschikt voor risotto met stukjes rode biet. En wat denk je van een pastasaus met kookroom of roomkaas en groentespread? We hebben de spreads ook al gegeten op een broodje vegetarische burger. Het is allemaal heel lekker. Probeer het gewoon een keer en bedenk je eigen favoriete gerecht!

Reacties

Populaire posts