Perencake met olijfolie

Deze cake heb ik onlangs gebakken en omdat hij zo lekker was, blijft hij op mijn baklijst staan. De cake is heel makkelijk te maken met niet al te veel ingrediƫnten.

Gebruik een goed ingevette cakevorm met bakpapier op de bodem en verwarm de oven voor op 175 graden.

Voor de cake heb je nodig: 3 eieren, 150 gram lichtbruine basterdsuiker, 70 ml olijfolie, 120 ml yoghurt, sap en rasp van een halve citroen, 100 gram amandelmeel, 190 gram zelfrijzend bakmeel en een grote (of 2 kleine) peren geschild en in kleine stukjes gesneden.

Klop de eieren met de suiker schuimig en doe daarna de olie, yoghurt en citroenrasp- en sap erbij. Voeg dan het amandel- en bakmeel toe en roer het glad. Doe de blokjes peer erbij en zorg dat ze goed verdeeld in het beslag zitten. Doe alles in de cakevorm en bak de cake 45 tot 50 minuten. Kijk af en toe of hij niet te bruin wordt en dek zo nodig af met aluminiumfolie. Prik tegen het einde van de baktijd met een houten prikker in de cake om te kijken of de binnenkant droog genoeg. Verleng anders de baktijd met 5 minuten, maar hou de cake dan wel goed in de gaten. Hoe sappiger de peren, hoe langer het kan duren voor de cake goed is. Zelf houden wij wel van een lekker smeuĆÆg en plakkerig stukje cake!

De cake is zo al super lekker, maar je kunt hem natuurlijk ook nog garneren met stukjes peer of blauwe bessen en wat slagroom of roomkaas. En als je over hebt, vries je hem gewoon in, dan heb je altijd wat lekkers in huis voor bij de koffie en de thee!

Reacties

Populaire posts