Vegan bakken, wat een leuke en leerzame workshop!

Gezellig samen bakken met 12 mensen bij de Vegan Bakker in Heusden. Eerst een leuke en gastvrije ontvangst door Steffi met koffie, thee en taartjes. Lekker proeven, en wat was het allemaal heerlijk. Bakker Lucas is een goede verteller en deed uitgebreid zijn verhaal over het ontstaan en het reilen en zeilen van de vegan bakkerij. Terwijl hij vertelde hadden wij uitzicht op de vitrines in de winkel met allerlei lekkernijen.

Na de uitleg gingen we naar de bakkerij om zelf aan de slag te gaan, nadat we een schort om en een bakkersmuts op hadden gekregen. We gingen een variatie op de crompouce (een cruffin) en een vegan worstenbroodje maken, waarvoor het deeg al gedeeltelijk was voorbereid (in verband met de tijd) en natuurlijk allebei volledig plantaardig. Het cruffin-deeg moest nog worden gerold en gevormd en het bolletje voor het broodje moest om de vulling worden gewikkeld. Heel leuk om dat met z'n allen te doen. Terwijl alles aan het bakken en rijzen was, kregen we een rondleiding door de winkel en de bakkerij. Mooi om te zien hoe alles werkt en georganiseerd is. We proefden daarbij ook nog een knapperig vegan saucijzenbroodje. 

Terug in de ontvangstruimte was er, onder het genot van een drankje, een presentatie van de vegetarische slager die de "worst" levert en ons vegetarische filet americain liet proeven, en zagen we een online filmpje over plantaardig ei om mee te bakken.

Na dit alles waren we nog niet klaar, want de inmiddels afgebakken cruffins moesten nog worden versierd met roze fondant (gekleurd met rode biet) en chocolade streepjes. 

Inmiddels waren we allemaal voorzien van een zak zelfgemaakte vegan worstenbroodjes en een doos cruffins en hebben we nieuwe en gezellige mensen leren kennen. Bij vertrek kregen we ook nog een tas met nog meer lekkers mee naar huis. Wat hebben Steffi en Lucas een leuke en leerzame workshop georganiseerd!

Wat verder leuk is om te weten is dat de Vegan Bakker en Bakkertje Deeg bij elkaar horen en naast elkaar zitten op de Botermarkt in Heusden. Je kunt bij allebei de lekkerste baksels kopen en koffie drinken of lunchen, waarbij de Vegan Bakker echt helemaal plantaardig is en dus lactosevrij, wat een fijne bijkomstigheid is voor iemand die geen koemelk verdraagt.

Kortom, bij de Vegan Bakker zit iedereen goed! Kom eens gezellig een dagje naar Heusden en kijk op mijn vorige blog voor tips.





 

Reacties

Populaire posts